Новини
Logo_liga domein boyar
19.09.2011
Светлин Иванов с първо място в Големия тур на лига „Домейн Бойар”

През уикенда конно-спортна база „Ген. Крум Лекарски” в Божурище беше домакин на последната квалификация от лига „Домейн Бойар”. Състезатели от елитни български клубове се включиха в двудневната надпревара, както и участници от Турция и Гърция.

 
В изпитанието за млади 4 годишни коне в неделния ден стартираха участници в три категории - деца, аматьори и мъже. В първата категория Красина Кръстева с Наден оглави класирането следвана от Сияна Базотева с кобила Мизия и Таня Топачарова с Енигма. При аматьорите призовата тройка бе в състав Стела Донева с Министър, Александрва Александрова с Онива и Боян Цанев с Ащен. Светлин Иванов с Чикага триумфира при мъжете на изпитание с височина на препятствията от 110 см., второто и трето място бяха съответно за Живко Желев с Зо Чакала и Иван Добрев с Каргон.


В отворения паркур за 5 годишни и по-възрастни коне  при децата победител стана Денислав Александров с Либеро следван в класирането от Красина Кръстева с кон Наден. Състезателната двойка от Гърция Димитрис Пашалидис и кобила Атина оглавиха класирането при мъжете, Армаган Озгоркей от Турция с кон Виктор заслужи второто място, а българският състезател Пламен Радославов с Никита бе трети. Димитрис Пашалидис, който е и международен съдия по прескачане на препятствия, се включи в четвъртата квалификация на лигата с три коня и сподели пред организаторите високата си оценка за нивото на състезателната проява.


Сияна Цончева с Фалко дьо Монте победи в надпреварата на 120 см. в Малкия тур при децата, а Таня Топачарова с Виктор и Денислав Александров с Либеро заслужиха съответно второто и трето място. В същия тур при мъжете победител стана Иван Кисьов с Кардам следван в класирането от Иван Добрев със Соларис и Пламен Радославов с Никита.


Христо Найденов с Калър Дрийм оглави призовата тройка в отворения паркур за 6-годишни и по-възрастни коне, Димана Колева зае второто място, а гръцкия състезател Димитрис Пашалидис с кобила Зуриса остана трети.

Традиционна най-вълнуваща бе надпреварата в Големия тур, който предизвика участниците с паркур с височина на препятствията от 135 см. Светлин Иванов с Друг даде силна заявка за финала след като в неделя триумфира първи в Божурище. Победителят от третата квалификация Иван Кисьов остана втори, а третото място бе за Венето Тенев с кобила Джиана.

 

Финалът на лига „Домейн Бойар”, която се организира от конна база “Ген.Крум Лекарски” в Божурище, клуб по конен спор “Полимекс Спорт” със съдействието на Българска федерация по конен спорт и Община Божурище, и с генералното спонсорство на  “Домейн Бойар” – водещ производител и износител на български вина, ще бъде на 15 и 16 октомври. Организаторите очакват силно включване на участници от Гърция, както и участието на водещите български състезатели в дисциплината.