Новини
Logo_liga domein boyar
16.09.2011
Четвъртата квалификация на лига „Домейн Бойар” ще се проведе този уикенд

На 17ти и 18ти септември /събота и неделя/ лига „Домейн Бойар” ще изправи участниците пред предизвикателствата на четвъртата квалификация в дисциплината прескачане на препятствия. Надпреварата започва в 10.00 часа на конно спортна база „Ген.Крум Лекарски” в Божурище и в двата състезателни дни. Организаторите очакват 3 коня от Турция и също толкова от Гърция да се включат в общо 85те индивидуални старта в 10те изпитания на лигата.


Традиционно за квалификациите на лига „Домейн Бойар” изпитанията ще бъдат в категории: 4-годишни коне, деца и аматьори; 5-годишни и по-възрастни коне, Малък тур за 5 и 6-годишни коне и деца; 6-годишни и по-възрастни коне и Голям тур за 7-годишни и по-възрастни коне.  Актуалната програма на четвъртата квалификация може да намерите на: http://horsesportbg.org.


Очаква се най-оспорваната и вълнуваща надпревара да бъде точно в Големия тур, където в класирането до момента водят едни от най-силните ни състезатели в дисциплината – Аспарух Атанасов, Ивелин Вълев, който е и селекционер на националния отбор по прескачане на препятствия и Христо Найденов. Сериозна заявка за призово класиране даде и Иван Кисьов, който по време на третата квалификация се класира първи в съответния тур.


Големият финал на лига „Домейн Бойар”, която през настоящия състезателен сезон се открои с високия си награден фонд и отлична организация, ще бъде през октомври.


Организатори на проявата са конна база “Ген.Крум Лекарски”, Божурище, клуб по конен спор “Полимекс Спорт” със съдействието на Българска федерация по конен спорт и Община Божурище, и с генералното спонсорство на  “Домейн Бойар” – водещ производител и износител на български вина.
Входът за зрители – свободен, вход за автомобили – 5 лв.