Новини
Horse 2
12.09.2011
Открит турнир по прескачане на препятствия се проведе в Бургас

В събота на конна база „Кубар” в Бургас се проведе открит турнир по прескачане на препятствия за всички възрасти и категории. Организатори на проявата бяха ККС „Кубар” и Община Бургас.


При юношите до 18 год. състезателната двойка Тихомир Дянков и Индиана от клуб по конен спорт „Класика” – Добрич се класираха първи следвани от двойката Филип Пергов и кобила Любяща от СККС „Варна”. 

 
Състезателите на ККС „Класика” - Добрич доминираха в изпитанието за 4-годишни коне, където Николай Николов спечели първото място с кон Адонис и третото с кобила Лида, а второто остана за Тихомир Дянков с Лимба от същия клуб.


Шуменските състезатели Недко Гайдаров от ККС „Шумен” и Аспарух Атанасов от ЕК „Шумен 2010” пък бяха титуляри в изпитанието за 5-годинши коне. Недко Гайдаров се класира първи с кон Дръзки, а Аспарух втори с кон Ларсон. Състезателят на добричкия клуб „Класика” Николай Николов зае почетното трето място с кон Акрундос.


При мъжете Светлин Иванов от СККС „Марек” финишира първи в надпреварата с височина на препятствията от 125 см. с кон Драг следван от Веселин Петров / СККС „Варна”/ с кон Адлер и Георги Ангелов /ККС „Шумен”/ с Ескейп ван Тер Хулст заели съответно второто и трето място в класирането.