Новини
Logo_liga domein boyar
22.08.2011
Третата квалификация на лига “Домейн Бойар” има нов фаворит при мъжете

През уикенда конно-спортна база “Ген.Крум Лекарски” беше домакин на третата квалификация по прескачане на препятствия в рамките на лига “Домейн Бойар”. За първи път надпреварата се проведе на осветление, което осигури максимален комфорт на състезателите и публиката. 80 старта в 10те изпитания на двата състезателни дни отчетоха организаторите на проявата.

 

Светлин Иванов доминира при мъжете в неделното изпитание  в клас 4-годишни коне като заслужи първото място с кон Адмирал и второто с Чикага, а третото място бе за шуменския състезател Аспарух Атанасов с кон Хепи Дей. При децата Красина Кръстева триумфира първа с кон Наден следвана от Таня Топачарова с Енигма и Сияна Базотева с Мизия класирани съответно на второ и трето място.
Канди Едуардс с Калдерон, Александра Александрова с Онива и Златолина Мукова с Гаучо де Лесме формираха призовата тройка при аматьорите в неделя.

 

Състезателната двойка Канди Едуардс и кон Калдерон записаха успех и в следващия клас – 5-годишни и по-възрастни коне при изпитание с височина на препятствията 110/115 см. Арман Озгьоркей – президент на турската федерация по конен спорт с кобила Колинда се класира втори, а третото място бе за Андреана Добрева с кобила Дрогида.

 

Сияна Цончева оглави класирането при децата в малкия тур за 5 и 6-годишни коне, а Денислав Александров с Каризма и Таня Топавичарова с Виктор се класираха на следващите две призови места. При мъжете първото място заслужи Пламен Радославов с кобила Никита, а Недко Петров с Конхидан и Иван Кисьов с Кардам се класираха съответно на второ и трето място.

 

Иван Кисьов с кон Казус Ван Кайзъл измести досегашния титуляр в класирането Аспарух Атанасов в Големия тур за 7-годишни и по-възрастни коне. Аспарух Атанасов с Катсина остана трети в класирането в изпитание с височина на препятствията 135 см., а второто място заслужи Христо Найденов с Ейнджъл Зет. 

 

Конна база “Ген. Крум Лекарски” ще посрещне участниците в четвъртата квалификация от лига “Домейн Бойар” на 17 и 18 септември, а големият финал ще бъде през октомври.