Новини
Vasil fratev_1
11.08.2011
Аспарух Атанасов титуляр на турнир по прескачане на препятствия в Бургас

Аспарух Атанасов от ездови клуб “Шумен  2010” бе определен за най-добър състезател на първия квалификационен турнир по конен спорт – Купа Бургас, който се проведе през изминалия уикенд. Събитието, организирано от клуб по конен спорт “Хан Крум”, БФКС и Община Бургас, привлече участниците с общ награден фонд от 12 800 лв. и се отличи с високо организационно и състезателно ниво. 

 

Аспарух Атанасов оглави и класирането в Гранд При надпреварата в състезателна двойка с кобилата Джиана Би. Организаторите отличиха в категорията “Най-добре представил се млад кон” – кон Дръзки на състезателя от ККС “Шумен” – Недко Гайдаров. Таня Топавичарова от ККС “Херос”, с.Войводиново, която участва с кобила Енигма бе определена за най-добре представилото се дете в турнира, а най-млад участник бе Сиана Базотева от клуба организатор на проявата.

 

Васил Фратев връчи от името на Българска федерация по конен спорт почетен плакет на Димитър Николов - кмета на гр. Бургас с благодарност за подкрепата на турнира по прескачане на препятствия и насърчаването на цялостното развитие на конния спорт в региона.