Новини
Endurance_razlog_small
10.08.2011
Разлог за първи път бе домакин на турнир по издръжливост

Квалификационен турнир по издръжливост се проведе през уикенда в местността “Столоватец” в Разлог. Състезанието с общ награден фонд от 2000 лв. включваше три квалификационни теста – за 4 годишни коне на дистанция от 30 км., за 5-годишни и неучаствали коне на дистанция от 40 км, за 6 годишни и по-възрастни коне на дистанция от 55 км.

 

В първия състезателен клас квалификация покриха Петър Стойчев от клуб “Свети Георги” с кобила Фиеста Мария Венкова с кон Зелим и Теодора Венкова с Прометей от клуб „Буцефал”.


 
Кирил Степанов от клуб “Буцефал” с кон Перфект се класира първи в квалификацията за 5-годишни и неучаствали коне на дистанция от 40 км., а Теодомира Георгиева от клуб “Ахал” с Меган и Янко Стефанов от “Буцефал” с Милефа заеха съответно второто и трето място.

 

В най-високият клас за 6-годишни и неучаствали коне на дистанция  55 км. Мирослав Боршош от клуб “Ахал” с кон Мунир В финишира първи.

 

Наградите на победителите бяха връчени от инж. Красимир Герчев - кмет на община Разлог, а заслугата за високото ниво на организация на квалификационния турнир по издръжливост е на Община Разлог, Сдружение по коневъдство и конен спорт “Пехрил” и БФКС с подкрепата на Винстрой ООД, Лекоом АД, ИКО ЕООД.
.