Новини
Kopita
21.07.2011
Състезание по издръжливост се проведе в парк "Сините камъни" в Сливен

Квалификационният турнир по издръжливост, които се проведе в парк “Сините камъни” в Сливен по инициатива на БФКС, клуб “Буцефал Ендюрънс”  и Дирекция на природен парк «Сините камъни» привлече за участие състезатели от 4 големи клуба по конен спорт, които развиват дисциплината издръжливост. Участниците премериха сили в изпитания с дължина на трасето от 30 и 40 км. 

В първият състезателен ден Теодомира Георгиева с Меган от клуб “Ахал” оглавиха класирането в категория 5-годишни коне на изпитание с дистанция 40 км. Константин Костадинов от същия клуб с кон О’Баян и Жанина Иванова с Мелфор от клуба организатор заеха съответно второто и третото място. При децата първи се класира Константин Харитонов с кобила Атина от клуб “Феномен” – Стара Загора. 

Мирослав Боршош с кон Зарзорах от клуб “Ахал” се класира първи във втория състезателен ден на изпитание с дистанция от 30 км. за 4-годишни коне, следван от Ружа Недкова с Мадейра и Жанина Иванова с Азая от клуб “Буцефал Ендюрънс”. 

При децата състезателните двойки Мария Венкова и Зелим от клуб “Буцефал Ендюрънс” и Алекс Николаев с Приз от БТБ Русе заеха първото и второ място.