Новини
Sveti georgi_logo
13.07.2011
Международният турнир “Свети Георги” ще привлече в София над 70 силни състезатели от 6 държави

Този уикенд  на конно-спортна база „Хан Аспарух” в София ще се проведе традиционният международен турнир по прескачане на препятствия  „Свети Георги”. От 15 до 17 юли,  участници от 6 държави с над 100 коня ще премерят сили в различните категории и дисциплини, под патронажа на кмета на град София.

Класическите състезания за време и с бараж ще присъстват в програмата, но организаторите са подготвили и интересната американска щафета, в която се участва до първа грешка.

България ще се включи с над 70 състезатели сред които – Ивелин Вълев, Аспарух Атанасов, Антон Дацински, Андриан Тодоров, Христо Найденов и други. Румънският отбор ще бъде с най-многобройно участие от чуждестранните гости. Пристигат 12 от най-добрите им ездачи сред, които и Норбърт Шуман, който се представи на изключително високо ниво на Световната купа в Божурище. Състезатели  от Гърция, Македония и Турция, както и една състезателка от Франция ще се състезават в общо 10 изпитания с награден фонд от 11 200 евро. За децата под 14 години, които нямат право на парични награди, са подготвени предметни на стойност 1000 лева.

Най-добрият ездач за целия турнир получава преходната купа „Свети Георги”. Миналогодишният носител на купата беше Аспарух Атанасов.

Хубавата традиция, която единствено този турнир поддържа - призовете да носят имената на легендарни ездачи, се запазва и тази година. Една от наградите носи името на Генко Рашков, емблематична фигура в конния спорт и безспорен талант.

На пресконференцията по повод турнира, генералният секретар на федерацията по конен спорт – д-р Крум Рашков, благодари на Юри Вълев за ентусиазмa и усилията, с които за поредна година се организира този турнир.

От София Транс Ауто,  официялен вносител на Peugeot за България, благодариха за поканата да бъдат спонсори за девета поредна година. Те са приготвили автомобили, скутери и колела, които да забавляват гостите на турнира между отделните състезания.

Заповядайте на КСБ „Хан Аспарух” в София, кв. Славия от петък до неделя, от 10:00 до 18:30 часа, за да се насладите на атрактивни спортни изпълнения и високо ниво на състезателно майсторство в дисциплината прескачане на препятствия.