Новини
Logo_liga domein boyar
11.07.2011
Аспарух Атанасов за втори път триумфира в Големия тур на лига “Домейн Бойар”

През изминалия уикенд завърши вторият кръг  от лига „ Домейн Бойар”, която се провежа на територията на конна база „Ген. Крум Лекарски” в Божурище.  Над 70 участника от страната и от Гърция се включиха в надпреварата. Спортно майсторство и отлични резултати демонстрираха участниците в неделните паркури, които носят точки за финала на лигата през октомври.

 

Аспарух Атанасов с кобила Джесика де Боа отново спечели първото място в Големия тур. Двойката завърши без наказателни точки за време 66.27. Втори останаха Андриян Тодоров и Пити Пляч с време 74.35 също без наказателни точки, а третото място бе за Димитър Василев и Валидо.

 

В състезанието за 4 годишни коне надделя Филип Велев с кобилата Галега. Той завърши с най-добро време и чист паркур, като остави на второ място Димитър Василев с Лорд Гранус. На трето място се класира състезателната двойка Светлин Иванов и Клавдио. В същия кръг, но за деца първи се класираха Гергана Стоева и кобилата Роксана. След тях останаха Красина Кръстева с Наден и Венцислав Изов с Пейпър II. При аматьорите с приз триумфираха Боян Цанев и Зоро, а второто и третото място заеха Любчо Докузов с Валдано бой и Златолина Мукова с Гаучо дю Лесме.

 

Първият от двата отворени кръга - за 5 годишни коне, беше с височина на препятствията от 110см. Този тур беше спечелен от Димитър Василев с кобила Либеле. Втори се класира Петър Марчев с Есперо, а трети останаха Светослав Стоянов и Финес. Вторият отворен тур за 6 годишни и по-стари коне, с височина на паркура 130см бе спечелен от младата надежда на конния спорт – Кристиян Вълев, който се състезаваше с Чинг Ван Беркенброк. Те оставиха зад себе си Жан Милчев и Джет от Гърция, които се класираха втори и Олга Чернишева с Цета Стар от Беларус - на трето място.

 

Денислав Александров с Каризма доминира в Малкия тур за деца. Състезателната двойка завърши без наказателни точки и остави състезателните двойки Преслава Нейчева с Галата и Красина Кръстева с Наден на втора и трета позиция. 

При мъжете първи се класираха Апостол Тенев и Фаусто. Втори останаха Валентин Спасов с Оникс, а трети е -Радомир Матев и Куба Либре.