Новини
League domein boyar _logo_bg
07.07.2011
Втора квалификация от лига “Домейн Бойар” ще се проведе през уикенда

Повече от 70 състезатели от българските клубове по конен спорт очакват организаторите на лига “Домейн Бойар” за втората квалификация, която ще се проведе на 9 ти и 10ти юли на конно-спортна база “Ген.Крум Лекарски”. Стартът на изпитанията в двата състезателни дни ще бъде даден в 10.00 часа.

 

В надпреварата по прескачане на препятствия, която във втория кръг на спортното събитие е с награден фонд от 9000 лв., ще се включат и трима състезатели от Гърция с пет коня. Програмата на състезанието включва по пет изпитания за всеки ден като основните категории на лигата са: Аматьорски тур, Тур деца, Малък тур 5 и 6-годишни коне, и Голям тур. Участието в неделните паркури на квалификацията носи точки за финала на лига “Домейн Бойар”, който ще бъде през октомври месец.

 

Паркурите са дело на международно признатия паркур майстор Василис Спиропулос.

 

Организатори на проявата са конна база “Ген.Крум Лекарски”, Божурище, клуб по конен спор “Полимекс Спорт” със съдействието на Българска федерация по конен спорт и Община Божурище, и с генералното спонсорство на  “Домейн Бойар” - водещ производител и износител на български вина. Амбициозните планове на организаторите са проявата да се разрасне до нивото на международен турнир през следващата година.

 

Европейска атмоcфера, свободен вход и гарантирана динамика са малка част от предпоставките да включите състезанието в плановете си за почивните дни.