Новини
Bef logo
21.06.2011
Балканската федерация по конен спорт заседава в Загреб

Редовна среща на Балканската федерация по конен спорт се проведе на 18 юни в Загреб. Федерацията представи на отчет за проблемите и развитието на конния спорт през 2-годишния мандат на управление на Балканската Асоциация и предаде управлението в ръцете на Хърватската Федерация.

 

На срещата бяха приети следните решения:
1. Приета бе промяна в нивата на провеждане на изпитания в дисциплината прескачане на препятствия по възрастови групи както следва:
    - категория деца - без промяна (105 см, 110 см, 110 см);
    - категория юноши - 120 см, 125 см, 135 см.
    - Амазонки - изпитанието от факултативно става редовно  (задължително ще се провежда на всеки Балкански шампионат) с височини на препятствията 120 см., 125 см, 130 см;
    - Млади ездачи - без промяна (125 см, 130 см, 130 см);
    - Мъже - 130 см, 140 см, 145 см;

 

2. С цел намаляване на разходите по организация бе обсъдена и приета нова програма за провеждане на Балкански шампионат по прескачане на препятствия по дни както следва:

 

Сряда
Пристигане и настаняване на конете. Първи ветеринарен преглед в 17:00 часа.
Четвъртък 
Преди обяд - втори ветеринарен преглед и техническа конференция
След обяд  -  фамилиаризатион за деца, юноши и амазонки; изпитание No 1 за мъже и млади ездачи.
Петък  
Изпитание No 1 за деца, юноши и амазонки; отборно изпитание за мъже и млади ездачи.
Събота   
Отборно изпитание за деца, юноши и амазонки; почивен ден за мъже и млади ездачи.
Неделя   
Гранд При за всички възрастови групи.

 

3. Плануван беше спортният календар за 2012 и 2013 години.
4. Обсъден бе проблемът с транспортирането на коне в страни извън Европейска общност и бе възложено на Сръбската и Хърватска федерации да осигурят всички необходими ветеринарни документи с оглед безпроблемно минаване на границите.
5. С оглед подпомагане на Организационните комитети бе взето решение 50% от таксите правоучастие да бъдат разпределени като награден фонд на Балкански шампионат и 50% да останат за организационни.
6. С оглед намаляване на разходите бе взето решение да се предложи на ФЕИ да намали броя на назначаваните от тях съдии за сметка на такива от Балканските страни.
7. Участие в Балканския шампионат по издръжливост в Копривщица потвърдиха следните федерации: Сърбия, Хърватска, Румъния, Турция и Гърция. Бе взето решение да се поканят като гости и ездачи от Босна и Херцеговина.