Новини
Kalinnedelchev
20.06.2011
Интервю с Калин Неделчев – героят от Божурище 2011

Юни месец беше много успешен за теб. Разкажи ни първо какво се случи на Световната купа в Атина?

Състезанието в Атина беше тежко и оспорвано поради факта, че конкуренцията на ниво коне беше много сериозна. Отборите на Гърция и Италия участваха със силни и добре подготвени коне. Затруднения ни създаде и обилния дъжд преди финалната надпревара, който направи терена много предизвикателен. При тази силна конкуренция и при тежък терен мисля, че постигнахме добри резултати. Само с две наказателни точки за време аз се класирах на пето място в Гран При, а Аспарух Атанасов на девето.
Третото място на националния ни отбор също е сериозен успех. Важен факт е, че участието в това състезание ни носи точки за Европейското първенство по прескачане на препятствия в Мадрид.

 

След като отмина еуфорията около Световната купа в Божурище каква е равносметката, на какво се дължеше доминиращо силното ти представяне?

Преди всичко на дългогодишната работа ми като състезател, както и на едномесечната ми усилена подготовка в Германия, където тренирам с Рюдигер Брьонинг. Тренировките в Германия определено ми дават едно по-високо ниво на подготовка, защото са фокусирани върху подобряването на техниката, на детайлите, натоварването е много голямо и не напоследно място качеството на терените е определящо.
Успехът ми вероятно се дължи и на това, че със Се Мон Ами, с когото тренирам от две години определено вече сме във фаза на перфектно сработване и партньорство. Конят е на 9 години и в момента е в оптималното си спортно състояние.

 

Какви спортните предизвикателства ти предстоят?

Със Се Мон Ами и Карре заминаваме за Германия, където ще участваме в турнири през летните месеци и ще се подготвяме за може би най-голямото предизвикателство – Европейското първенство по прескачане на препятствия в Мадрид, за където вече имам покрита квалификация. Мисля, че българският национален отбор има потенциал да бъде сред 10-те най-добри на първенството.