Новини
Bef logo
28.05.2011
Покана за пресконференция по повод Световната купа по прескачане на препятствия

Наближава най-авторитетното международно събитие по конен спорт, на което страната ни ще бъде домакин през тази година – Световната купа по прескачане на препятствия, която ще се проведе от 2 до 5 юни на конно-спортна база „Ген. Крум Лекарски”, Божурище.


Световната купа ще премине под патронажа на доц. д-р Свилен Нейков – министър на физическото възпитание и спорта.


Заповядайте на пресконференция на 31 май, вторник, в 11.00 часа, пресклуб “България”, Национален стадион “Васил Левски”, за да научите повече за спортното събитието, което ще привлече състезатели от 7 страни. Най-титулуваните в национални и международни спортни прояви български състезатели ще вземат участие в атрактивната надпревара по прескачане на препятствия.


Състезанията ще се провеждат всеки ден от 9.00 до 19.00 часа. Паралелно с изпитанията за Световна купа ще се реализират и национални турнири в категориите деца, юноши и аматьори. По програма националните турнири ще бъдат в сутрешните часове, а надпреварата в международните турнири – от 12:30 до 19:00 часа.


Динамичният и вълнуващ финал на  Световната купа, който се явява квалификация за Европейско първенство през 2011 г.  и Олимпийските игри в Лондон през 2012 г,. ще бъде на 5-ти юни /неделя/ от 14:30 часа.