Новини
Bef logo
15.05.2011
България с отборна титла на Балканския шампионат по всестранна езда

Румънският състезател Милашкон Богдан с кобила Лейди Кера е балкански шампионат по всестранна езда за 2011 год. Българските състезателни двойки Илиян Искъров с кон Карлщат и Веселин Петров с кон Адлер заслужиха класиране на призовите второ и трето място в шампионата. Четвъртото място бе за Светлин Иванов с кон Миг.

 

Българският национален отбор по всестранна езда спечели отборната балканска титла на провелия се в Шумен шампионат. Българският отбор бе в състав: Светлин Иванов с кон Миг, Илиян Искъров с кон Карлщат и Веселин Петров с кон Адлер.

 

Светлин Иванов с кон Назир е триумфира като победител в мeждународния турнир CIC2* по всестранна езда. Марио Бировски с кобила Нимфа и Мирослав Илиев с кон Ниагар заслужиха съответно второто и трето призово място. Петър Марчев с кон Дракон се класира четвърти, а румънският състезател Калин Немеш с кон Микуту е на пето място в крайното класиране.

 

Победител в международния турнир по всестранна езда CCI1* стана Доган Дениз от Турция с кон Анталия. Българските състезатели Светлозар Славчев с кобила Денсинг Мейдан и Веселин Петров с кон Адлер се класираха съотвено на почетните второ и трето място. Малошкон Богдан от Румъния с кон Рустик де Сантана остана четвърти, а Тургай Кая от Труция с Ардениз бе пети.

 

Балканският шампионат и международните турнири се радваха на силен зрителски интерес и бяха наситени с атрактивни спортни изпълнения.