Новини
_small
13.05.2011
Министър Свилен Нейков уважи Балканския шампионат по всестранна езда в Шумен

Министърът на спорта уважи с присъствието си Балканския шампионат по всестранна езда, който започна днес в Шумен. Свилен Нейков разгледа спортната местност и атрактивните препятствията, които участниците ще преодоляват по време на изпитанията от шампионата. Спортното събитие е първото голямо международно състезание за тази година, на което страната ни е домакин от 13-ти до 15-ти май.

 

Състезателите от Румъния – Виорел Бубау с кон Артик и Милош Богдан с кобила Лейди Кера заеха първо и второ място в тестовете по обездка на Балканския шампионат, а третото място бе за Озхан Сезер с кон Пинар от Турция. В надпреварата за балканска титла се включиха 8 състезателя – 3-ма от Румъния, 2-ма от Турция и 3-ма от България.
Българските състезатели се класираха съответно на 4-то място - Илиян Искров с Карлщат, 5-то място за Веселин Петров с Адлер и 7-мо място за Светлин Иванов с Миг. 

 

14 състезателя взеха участие в изпитанието по обездка от международния турнир CCI*, от които 11 български, 2 турски и 1 румънска състезателни двойки. Мирослав Илиев с Грация стана първи в това изпитание, следван от Деяна Капралова с кон Сакраменто на второ място и Доган Дениз с кон Соларис от Турция. 

 

В изпитанието по обездка от международния турнир CIC** водач във временното класиране е Николай Асенов с кобила Нилма, следван от Светлин Иванов, който заема втора позиция с кон Сакраменто и трета с кон Назир. В изпитанието стартираха 8 състезателни двойки, от които 6 български и 2 румънски.

 

Утре в 08:30 часа започват кънтри крос изпитанията, които са най-динамичните и атрактивни изпитания във всестранната езда.