Новини
снимка 2
10.05.2011
ФЕИ официално откри новата си централа в Лозана.

С официална церемония Международната федерация по конен спорт откри новия си офис в олимпийската столица Лозана (Швейцария) на 6ти май.

 

Близо 200 гости присъстваха на церемонията в сграда „крал Хюсеин I”, кръстена на покойния йорданския крал Хюсеин I – баща на настоящ президент на международната федерация принцеса Хая. Крал Хюсейн I е определян като лидер, посветен на мира, демокрацията и любител на спорта и конете.

 

Много кралски особи, участващи активно в конния спорт, представители на Международния олимпийски комитет и на други международни федерации, както и представители на федералните и местните швейцарски власти са уважили събитието.

 

Освещаването на новата сграда бе организирано по времето на извънредната генерална асамблея, за да могат представителите на националните федерации да се включат в празненствата.

 

Новата база на ФЕИ е подарена от настоящия президент принцеса Хая през 2007, а през 2008 е реновирана, следвайки швейцарския екологичен стандарт MINERGIE®. В новата сграда се намират офисите на 62мата служители на федерацията, конферентна зала за 133те национални федерации, както и изключителна интерактивна галерия, демонстрираща конния спорт, която ще бъде отворена за всеки посетител. 

 

„Сградата, която откриваме днес е проектирана да служи на нашия прекрасен спорт”, обясни принцеса Хая, и се чувствам изкючително горда от факта, че носи името на покойния ми баща.”

 

Куан Чу, основател и главен дизайнер в лондонската архитектурна фирма KCA International Ltd, е работил заедно с швейцарския архитект Херве де Рам и интериорния дизайнер Сиавоп Адели, за да трансформират сградата, която е оригинално построена през 60те. 

 

Новата база на ФЕИ е подарена от настоящата настоящия президентша Ппринцеса Хая през 2007, а през 2008 е реновирана, следвайки швейцарския екологичен стандарт MINERGIE®. В Нновата сграда се намират помещава офисите на своите 62мата служители на федерацията, конферентна зала за 133те национални федерации, както и изключителна интерактивна галерия, демонстрираща конния спорт, която ще бъде отворена за всеки посетител.

 

„Сградата, която откриваме днес е проектирана да служи на нашия прекрасен спорт”, обясни Ппринцеса Хая, и се чувствам изкючително горда от факта, че носи името на покойния ми баща.”

 

Куан Чу, основател и главен дизайнер в лондонската архитектурна фирма KCA International Ltd, е работил заедно с швейцарския архитект Херве де Рам и интериорния дизайнер Сиавоп Адели, за да трансформират сградата, която е оригинално построена през 60те. 

 

Вижте видео от откриването тук:

http://www.youtube.com/user/feichannel#p/u/6/ERKwrWOPB5Q