Новини
Novina 1
10.05.2011
Програмата „ФЕИ Солидарност” стартира с абсолютната подкрепа на националните федерации

 

Програмата „ФЕИ солидарност”, базирана на успешната програма „Олимпийска солидарност”, бе заложена в конституцията на Международната федерация по конен спорт с абсолютното съгласие на националните федерации, които присъстваха на извънредната генералната асамблея в олимпийския музей в Лозана (Швейцария). „ФЕЙ солидарност” има за цел да подкрепя националните федерации и по специално тези, които имат най-голяма необходимост от съдействие. Съдействието ще бъде под формата на общи програми, ръководени от ФЕИ и националните федерации.

 

„Това е много специален ден за ФЕИ”, каза президентът на международната федерацията - Принцеса Хая. „Благодарение на федерациите-членки, усилията ни за развитие сега заемат мястото и получават вниманието, което заслужават. „ФЕИ солидарност” е отражение на програмата „Олимпийска солидарност” и аз съм изключително благодарна на международния олимпийски комитет /МОК/ за напътствията в процеса по изграждането на тази нова структура. Години наред, ние от ФЕИ работим за намирането на най-добрата система за развитие на нашия спорт и днес националните федерации ни дадоха конкретно решение.”

 

„Искам да поздравя ФЕИ за тази невероятна инициатива”, коментира президентът на МОК – Жак Рох. „ФЕИ солидарност”, следвайки примера на „Олимпийската солидарност”, ще подкрепи националните конни федерации и особено тези, които най-много се нуждаят, за да могат да разгърнат своя потенциал и да развият конния спорт в конкретните страни. Това показва отдадеността на ФЕИ към бъдещето на конния спорт в глобален аспект и аз съм уверен, че тази нова програма ще бъде изключително успешна”.