Новини
League domaine boyar_logo_bg
14.04.2011
Лига "Домейн Бойар" е новото предизвикателство пред състезателите по конен спорт

 

Тази седмица ще бъде поставено началото на ново и атрактивно събитие от вътрешния спортен календар – лига “Домейн Бойар”. Конна база “Ген.Крум Лекарски” в Божурище ще бъде домакин на 4-те кръга по прескачане на препятствия и големия финал в състезанието. Първият състезателен кръг ще се проведе на 16-17 април с начален час 10.00.

 

Очаква се събитието да привлече елитните български състезатели по конен спорт, както и състезатели от Гърция, Турция и Румъния в Аматьорски тур, Тур деца, Малък тур 5 и 6 годишни коне и Голям тур.

 

Стимул за висок интерес и състезателно майсторство е високият награден фонд на Лига “Домейн Бойар”, който е в общ размер на 53 500 лв. Приблизително 9000 лв. бъде наградния фонд за всеки един кръг от турнира. Концепцията на организаторите е събитието да се превърне в международен турнир от следващата година.

 

Лига “Домейн Бойар” ще предложи на състезателите и на зрителите атрактивна надпревара на европейско ниво, тъй като паркурите ще бъдат дело на международно признатия паркур майстор Василис Спиропулос и ще са в пълен синхрон със спецификите на конна база “Ген.Крум Лекарски”, която е първата база в страната ни, изградена по съвременните стандарти на конюшните от Западна Европа.

Височините на паркурите започват в съботните дни от 80см, 1,05см, 1,10см, 1,20см до 1,30см, а в неделя височината на всяко изпитание ще бъде увеличена с 5 см.

 

Състезанията от лига “Домейн Бойар” ще се проведат по следния график:

I кръг – 16.04 – 17.04.2011г.

II кръг – 09.-10.07.2011г.

III кръг – 20-21.08.2011г.

IV кръг – 17-18.09.2011г.

V финал – 15-16.10.2011г.

 

Организатори на проявата са конна база “Ген.Крум Лекарски”, Божурище, клуб по конен спор “Полимекс Спорт” със съдействието на Българска федерация по конен спорт и Община Божурище, и с генералното спонсорство на  “Домейн Бойар” – водещ производител и износител на български вина.

Събитието се подкрепя още от ЦУМ, Девин АД, Together, Horsepower Products, а медийни партньори са Дарик радио и Хоби ТВ.

 

“Домейн Бойар” е една от водещите български винарски компании и е изцяло ориентирана към модерното винарство. 

“Домейн Бойар” е първата частна винарска компания след промените и е регистрирана през 1991 г. едновременно в София и Лондон. В периода на икономически преход "Домейн Бойар" се превръща в

един от най-големите и престижни производители и износители на българско вино в Европа, Канада и Япония. Основни пазари на компанията са Великобритания, Бенелюкс, Канада, Русия и скандинавските страни. „Домейн Бойар" и „Сините скали" са единствените български вина, попадали в престижната британска класация “Топ 50” на AС Nielsen.

Поддържането на постоянно качество на продуктите е едно от основните предимства на “Домейн Бойар” и отличителен белег на компанията от нейното основаване до днес.

Изключително богато портфолио включва над 120 продукта от разнообразни видове и стилове – от трапезни вина до елитни и бутикови серии, спиртни напитки и внимателно подбрана селекция от вносни вина. Това портфолио е в състояние да отговори на нуждите на всяко потребителско ниво – от най-големите търговски вериги до изискания вкус на индивидуалния ценител и колекционер.

Освен традиционните и популярни сортове, вината на Домейн Бойар предлагат интересни европейски сортове, отгледани в български тероар.