Новини
Bef logo
05.04.2011
Три международни турнира по издръжливост ще бъдат финансирани от БФКС

Комисията по издръжливост проведе открито разширено заседание в Троян, където бяха обсъдени промени в наредбата за провеждане на състезания в дисциплината издръжливост, разширен на състав на националния отбор и участието в международни турнири с финансовата подкрепа на БФКС.

 

Като първа точка от дневния ред комисията обсъжда внесено предложение от ККС “Ахал” за промяна в наредбата при категория 5 годишни и неучаствали коне, и промяна на допустимата пулсова честота от 56 удара в минута. Предложението за промяна в наредбата не бе прието от комисията и в сила остава утвърденото от Управителен съвет решение за 3 квалификационни турнира за 5 годишни и неучаствали коне.  Комисията по издръжливост единодушно гласува при състезание с ограничение на скоростта, пулса да бъде до 56 удара в минута. Запазва се правото да бъде променено ограничението в скоростта и пулса при 6 годишни, и по-възрастни коне.

 

Комисията излезе с предложение за бъде актуализиран състава й на следващото общо събрание на федерацията като до тогава със съвещателен глас ще участват следните кандидати: Мирослав Боршош, Мирослав Методиев, Асен Венков, Мирослав Узунов, д-р Красимира Иванова, д-р Стефан Дундев. 

 

Горецитираните решения ще бъдат внесени за гласуване в Управителен съвет.

 

По отношение на състезателните прояви бе решено международните турнири, финансирани от БФКС да увеличат на 3 като сумата от общо 6000 евро се раздели по равно. За турнира в Баболна да се запишат всички, които имат необходимата квалификация и имат желание да участват, и сумата определена от федерацията да се разпредели между всички.

 

Комисията реши отбора за Балканския шампионат да се изгради от разширения състав определен от селекционера Жанина Иванова и по резултати от 4 основни турнира: Баболна 1*/2*, ДП Русе – 80км, Св. Валентин Австрия 1*/2* и Разлог – контролно на 54км с ограничение в скоростта на 16км/ч.

 

За останалите международни турнири комисията се събира и определя критериите за всеки един по отделно на всяка проведена квалификация.

 

РАЗШИРЕН СЪСТАВ НА НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР ПО ИЗДРЪЖЛИВОСТ
1. Кирил Степанов:
- Захир
- Gaucha de Pallares
- Морфей
2. Иван Стойчев:
- Pahony de Montegut
- Ibn Galal Saba
- Барс
3. Жанина Иванова:
- Soumeya
- Зезу
- Eмбарго
4. Мария Йорданова
- Syrah de Brugere
- Зев
- Гепард
5. Мирослав Методиев
- Мезотрон
- Ainhoa Nuivre
6. Ахим Байерл
- Карсал Хахри - след успешно завършване на 2 квалификации – (40-60км)
- Ниара ел Самави - след успешно завършване на 2 квалификации – (40-60км)
7. Константин Костадинов
- Еврика
8. Даниела Николова:
- Арго - след успешно завършване на 1 квалификация – (40-60км)
9. Мирослав Боршош:
- Милениум -  след успешно завършване на 2 квалификации – (40-60км)
10. Васил Стойчев:
- Борко I - след успешно завършване на 1 квалификация – (40-60км)