Новини
Logo_winter_tour
28.03.2011
42 състезателни двойки участваха във финала на тур “Сторгозия”

На закрития манеж на КСБ “Хан Аспарух” в София се проведе заключителната надпревара по прескачане на препятствия от зимен тур “Сторгозия” между 42-те състезателни двойки, добили квалификация за участие във финала на лигата.

 

В категория млади коне 4 год. Калоян Добрев с кон Сливен от ККС “Божур” триумфира при децата, следван от Георги Костов с кон Миг от същия клуб и Красина Кръстева с кон Наден от ККС “Атлиман”.
Състезателната двойка Емил Красимиров с Диамат от ККС “Калоян 92” спечелиха първото място в категория мъже на същия клас, а второ и трето бяха съответно за Петър Марчев с Еклипсо от ККС “Олимпик” и Юлия Младенова с Кудрич от ККС “Карнавал”. 
При аматьорите призовата тройка бе в състав: Теодор Миронов с кобила Капитолия от ККС “Елит”, Боян Цанев с кон О’кей от ККС “Давид” и Лина Семенова с кобила Аида от ККС “Левски“.

 

Любослав Димитров с кобила Сюта Фю е победител при юношите до 18 години от ККС “Стейбълс” Папазян, Иван Кисьов с кон Кардам от ККС “Ген. Вл. Стойчев” заслужи второто място в категорията, а трета бе Калина Николова с кон Кан от ККС “Св. Св. Константин и Елена”. 
В клас млади коне 5-6 год.Апостол Тенев с кобила Клаудия Куик от “Перун”- София заслужи първото място, следван от Калин Неделчев с кон Карре от клуба на организаторите и Аспарух Атанасов с кон Грац от ЕК “Шумен 2010”.

 

Светлин Иванов се наложи като абсолютен титуляр в клас Л като спечели първо място на всички квалификации и го затвърди с победа във финалната надпревара. Светлин се състезава с кон Апогей за клуб “Марек” - Дупница. Второто място във финала на лигата в този клас бе на Калин Неделчев със Сен Мон Ами от ЕК “Сторгозия”, а трето за Аспарух Атанасов с кобила Памина от ЕК “Шумен 2010”.

 

Силен зрителски интерес имаше към финалната надпревара на тур “Сторгозия”, както и четирите предхождащи квалификации в София, Шумен и Рибен. Любителите на конния спорт оцениха възможността да присъстват на качествени състезания през зимния сезон, през който такива прояви са рядкост. Партньори на тур “Строгозия” бяха Хоби ТВ и Barefoot.